Tillbehör till Juniorsäng

Det finns en hel del tillbehör som man behöver köpa till, komplettera med eller ibland byta ut när det kommer till juniorsängar. Här nedanför har vi sammanställt en del av dessa så att det blir lättare för dig att säkerställa att du inte missar någonting när du ska handla.

Madrass

Madrass till juniorsängMånga juniorsängar säljs utan madrass och detta är oftast standard. Madrass följer oftast endast med om det är en unik design på madrassen eller om det tydligt anges i samband med produkten. Ibland säljs vissa juniorsängar utan madrass och med som två olika där man får det senare som ett paketpris.

Många madrasser till juniorsängar har ett mått på 140 x 70 cm men det finns även andra som t.ex. 190 x 90 cm. Så var säker på att du köper en madrass som passar just den juniorsängen du ska köpa till.

Bäddmadrasser

Bäddmadrasser finns såklart till juniorsängar också är ett bra sätt att skydda den vanliga madrassen lite. Bäddmadrassen kommer ofta vara mycket lättare att rengöra och där det kanske går att tvätta det i maskin vilket sällan går med madrasserna.

Madrasskydd

Madrasskydd finns i olika storlekar och utförande. För juniorsängar kan detta vara lämpligt och då även med en variant som inte släpper igenom vätska ner till bäddmadrassen och madrassen.

Påslakan & Bäddsätt

Påslakan är ett måste och här finns också mängder med roliga motiv att variera sig med. Om ni köpt en lekfull juniorsäng så kanske passande påslakan eller bäddsätt hade varit grädden på moset och ett perfekt alternativ att lämna över på släkten att ge i present eller julklapp.

Täcke

Ett täcke behövs givetvis och täcket bör vara minst lika stor som bäddytan. Hur tjockt täcke som behövs får ni avgöra efter hur barnet tidigare haft det och vilken säsong det är. Kanske är det lika bra att köpa in två olika tjocklekar direkt.

Överkast

Ett trevligt överkast kan vara trevligt att bädda med men är mer en dekorativ aspekt till sängen än något annat.

Kommentarer är stängda